Logo WijDeventer

Keizerslanden

Op deze WijDeventer-Keizerslanden pagina informeren wij u over activiteiten (van bewoners) in het Landherenkwartier, Oranjekwartier, Ludgeruskwartier, Rollekaterkwartier en  Tuindorp die zorgen voor verbetering van de leefbaarheid, het stimuleren van sociale contacten en het organiseren van informele hulp.

Cheque voor Vrouwen voor Elkaar

Tijdens het kerstontbijt ontving Nuran Florissen een cheque ter waarde van € 500 voor Vrouwen voor Elkaar Deventer.

Lees meer

Cultuur Festival Keizerslanden op 12 juni

Een kleurrijke opening van het Cultuur Festival in Keizerlanden door wijkwethouder Carlo Verhaar en het WijDeventer wijkteamlid Nuran Florissen. Thema van het festival was ‘aandacht voor elkaar’. 

Lees meer

Geslaagde plantjesochtend in Tuindorp

Op 23 april staken bewoners de handen uit de mouwen om de speeltuin die grenst aan de Scholierstraat, Kosterstraat en Van Vredenstraat mooier te maken.

Lees meer

Wijkteam Keizerslanden bezoekt initiatieven

Donderdag 16 september heeft het wijkteam van Keizerslanden een aantal initiatieven en voorzieningen bezocht in de wijk. De start was bij Theehuis Van Bruggen. Bewonerscommissie Steenbrugge verteld...

Lees meer

Parels in Keizerslanden

Leden van het Centrum voor Diversiteit & Samenleving zijn bij een aantal eerste generatie Turkse mensen op bezoek geweest. Daaruit bleek dat zij grote behoefte hebben om andere mensen te zien.

Lees meer

Samen maken we licht in deze donkere coronatijd

Het Oranjefonds is een actie begonnen om verbinding zichtbaar te maken, en Nuran Florissen doet daaraan mee. Nuran woont al heel wat jaren in de Parkzichtflat aan het Wezenland in Keizerslanden.

Lees meer

Met aandacht voor elkaar in Keizerslanden

Lena Brink en de dames van de handwerkclub van Ludgerus blijven breien. Er staan weer drie tassen klaar met samen 193 paar babysokjes.

Lees meer

Bloembollenlint bij Weteringstaete in Keizerslanden

Groene vingers hebben de kinderen van de flat Weteringstaete aan het Wezenland. Op zaterdagochtend 14 november 2020. hebben ze met hulp van de huurderscommissie, Het Groenbedrijf en WijDeventer een...

Lees meer

Uitnodiging voor bewoners Keizerslanden 'Ken je buur'

Zaterdag 26 september van 13.00 tot 16.00 uur vanuit bibliotheek Keizerslanden, Graaf Florisstraat 3. Een workshop, een spel, een bijzondere ontmoeting of fietsen met de riksja. Wel vooraf opgeven!

Lees meer

Keizerslanden Academie, workshops voor en door bewoners

De Keizerslanden Academie gaat op donderdag 24 september van start met een workshop Kleurenexplosie voor kinderen tot 12 jaar. En er staat nog veel meer op het programma!

Lees meer

Handwerken met Lena uit Keizerslanden

Lena Brink, 91 jaar, woont nog zelfstandig en breit in haar vrije tijd onder andere poppenkleertjes, babysokjes en ook bedsokken voor mensen met koude voeten!

Lees meer
Landsherenpoort, oude situatie

Bewoners Landsherenpoort transformeren hondenuitlaatstrook tot ecologische oase

Voor ons appartementencomplex aan de Landsherenlaan hebben wij, met inzet van bewoners en begeleiders van woonlocatie Landsherenpoort, een bijdrage geleverd aan 70 vierkante meter biodiversiteit en...

Lees meer

Film 'WijDeventer Keizerslanden in corona-tijd'

Het wijkteam van Keizerslanden bestaat uit bewoners van de wijk. Het team stelt vast dat in deze corona-tijd veel bewoners bijna letterlijk aan huis gebonden zijn en dat het wel erg stil is in de s...

Lees meer

Nuran Florissen genomineerd voor Gouden Venus van Milo

Nuran Florissen uit Keizerslanden is een van de 10 genomineerden voor de Gouden Venus van Milo 2020. Een prijs voor een vrijwilliger met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking voo...

Lees meer

Kenjebuur-spel in Keizerslanden

Met begeleiding van de spelleiders uit de wijk werd op donderdag 20 februari jl. het Kenjebuur-spel gespeeld tijdens de netwerkbijeenkomst in Keizerslanden.

Lees meer