Logo WijDeventer

Parels in Keizerslanden

Leden van het Centrum voor Diversiteit & Samenleving zijn bij een aantal eerste generatie Turkse mensen op bezoek geweest. Daaruit bleek dat zij grote behoefte hebben om andere mensen te zien.

Om verbondenheid die langzaam verloren gaat aan te wakkeren. Het CDS wil samen met Vrouwen voor Elkaar graag doorgaan met deze thuisbezoeken en ze uitbreiden naar alle ouderen in Keizerslanden.

Behoefte aan contact

We willen hiervoor een lijst maken van mensen die zich eenzaam voelen of behoefte hebben aan contact. Dit vragen wij na bij verschillende organisaties. Dan vragen we of we welkom zijn. We gaan met maximaal 2 mensen op bezoek en dat bezoek duurt zo’n 1,5 uur. We laten aan de ouderen over wat ze willen. Een kopje koffie is altijd gezellig, maar we kunnen ook met ze wandelen, spelletje spelen, praten, en dergelijke. We bieden in elk geval een luisterend oor. Alleen aanwezig zijn, is vaak al waardevol. We houden ons altijd aan de dan geldende coronamaatregelen.

De Keizerslandenacademie

Om ons goed voor te bereiden gaan we 2 workshops organiseren:

  • Workshop ‘een fijn gesprek, wat versta jij daar onder?’ op maandag 29 maart van 19.30 tot 21.00 uur.
  • Workshop ‘In gesprek met een oudere’. Hoe richt je een goed gesprek in? Hoe kun je je voorbereiden op het eerste contact? Op maandag 12 april van 19.30 tot 21.00 uur.

Beide workshops worden geleid door Nuran Florissen en Jetske Schimmel (Raster Groep). De workshops zijn voor iedereen in Keizerslanden, gaan via Zoom en zijn gratis. Als je aan de workshops meedoet, wordt er niet meteen verwacht dat je aan de bezoeken aan ouderen meedoet. Dat bepaal je zelf.

Geef je snel op!

Voor aanmelding of meer informatie kun je contact opnemen met Nuran Florissen (stuur een e-mail of bel 06-24953475).