Logo WijDeventer

Wijkteam Keizerslanden bezoekt initiatieven

Donderdag 16 september heeft het wijkteam van Keizerslanden een aantal initiatieven en voorzieningen bezocht in de wijk. De start was bij Theehuis Van Bruggen. Bewonerscommissie Steenbrugge vertelde wat zij het afgelopen jaar allemaal gerealiseerd hebben met het wijkbudget. 

Zo is er een mooie website gebouwd en zijn er schoonmaakacties, kinderactiviteiten en andere mooie ontmoetingen georganiseerd. Voor 25 september staat er alweer een wijksafari gepland.

Vervolgens werd de speelplek aan de Nilantstraat bezocht. Deze is door bewoners uit deze straat flink opgeknapt waardoor de kinderen er weer veilig kunnen spelen.  Dit geldt ook voor het pleintje in het Oranjekwartier naast Masohi. Dit plein is niet alleen opgeknapt maar er worden ook door vrijwilligers leuke kinderactiviteiten georganiseerd zoals het bouwen van hutten van pallets. 

De avond werd gezellig afgesloten bij het Hiphuis in de Elegast. Bij het Hiphuis hebben mensen met een (tijdelijke) afstand tot de arbeidsmarkt de gelegenheid om in een veilige omgeving te werken en werkervaring op te doen. Het was een inspirerende avond. Mooi om te zien dat bewoners zich met zoveel enthousiasme inzetten voor hun buurt.