Logo WijDeventer

Film 'WijDeventer Keizerslanden in corona-tijd'

Het wijkteam van Keizerslanden bestaat uit bewoners van de wijk. Het team stelt vast dat in deze corona-tijd veel bewoners bijna letterlijk aan huis gebonden zijn en dat het wel erg stil is in de straten. Dit gaat ons allemaal aan, oud en jong.

Om meer leven in de wijk te brengen en het "iets doen voor anderen" te stimuleren is er wijkbudget vrijgemaakt. Dat "doen" kan bestaan uit bijvoorbeeld:het organiseren van een optreden:

  • het planten van bloemenzaden;
  • het geven van een online workshop van je eigen activiteit (bijvoorbeeld bakken of koken);
  • in je eigen schuur nestkastjes timmeren die na de corona opgehangen worden;
  • boombreien, waardoor de straat er vrolijker uit ziet.

De materiaalkosten tot een maximum van € 100 worden vergoed en het effect komt altijd ten goede aan de wijkbewoner(s). Op Facebook en YouTube worden verschillende ideeën als voorbeeld geplaatst van WijDeventer Keizerslanden. Heb je zelf een idee? App of mail het naar een wijkteamlid of naar opbouwwerker Liesbeth Willems, 06 30542546 of l.willems@rastergroep.nl. Dan krijg je snel een reactie of het idee past binnen deze actie. Natuurlijk hoort een foto/filmpje van je activiteit erbij. Deze plaatst het wijkteam weer op social media zodat het idee zich verder uitbreidt in de wijk.

Doe mee! En natuurlijk houden we ons allemaal aan de richtlijnen van het RIVM.

Kijk ook even naar de film 'Keizerslanden in corona-tijd.