Logo WijDeventer

Nuran Florissen genomineerd voor Gouden Venus van Milo

Nuran Florissen uit Keizerslanden is een van de 10 genomineerden voor de Gouden Venus van Milo 2020. Een prijs voor een vrijwilliger met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking voor wie het minder vanzelfsprekend lijkt om zich als vrijwilliger in te zetten, maar die dat met veel passie doet.

Met deze nominatie maakt Nuran kans op een prijs van € 5.000 om in te zetten voor haar vrijwilligersdoel. Op 28 maart kiest de vakjury, onder andere minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink, de winnaar.

Wie is Nuran?

Nuran is met haar 1,44 meter misschien klein van postuur, ze is groots in haar daden. Haar lijst van vrijwilligerswerk is bijna eindeloos. In 1989 kwam zij, toen 22 jaar, vanuit Turkije naar Deventer. Zij volgde cursussen om zich de Nederlandse taal en cultuur eigen te maken. Nuran heeft zich ingezet bij activiteiten in buurthuis De Elegast, op scholen, voor Turkse moeders en organisaties, voor de Internationale Vrouwendag, voor wijkteams en is ze voorzitter van het bestuur van Vrouwen voor Elkaar. Daarnaast doet ze ook veel vrijwilligerswerk voor Dimence, Carinova en het Centrum Diversiteit & Samenleving. Bij al dat vrijwilligerswerk is Nuran een rots in de branding, een warme persoonlijkheid en altijd bereid mensen te helpen.

Nuran werd geboren zonder heupkom. Hieraan is ze 6 keer geopereerd. Bovendien heeft ze veel rugklachten en pijn in haar armen en benen.

De prijsuitreiking is op 28 maart 2020 in de Prodentfabriek in Amersfoort. Wij wensen Nuran heel veel succes!