Logo WijDeventer

De Hoven

Op deze WijDeventer - De Hoven pagina informeren wij u over activiteiten (van bewoners) in de Hoven die zorgen voor verbetering van de leefbaarheid, het stimuleren van sociale contacten en het organiseren van informele hulp.

Energie- en Klimaatfestijn groot succes

Zaterdag 14 mei organiseerde de werkgroep ‘De Worp Duurzaam Doen, kleurrijk en groen’ het Energie- en Klimaatfestijn. Een geslaagd evenement over verduurzamen, met veel bezoekers op het Bert van Ma...

Lees meer

Fietstocht door de wijk

Het met eigen ogen zien van locaties waar een bewonersinitiatief ontstaan is of uitgevoerd wordt, daar zijn wijkteamleden en wijkcontactraadsleden altijd enthousiast over.

Lees meer

Bloemetjesactie 

Met een volgeladen bakfiets werden op 8 oktober maar liefst 45 fleurige planten rondgebracht in de wijk Binnenstad/De Hoven.

Lees meer

Bewoners gaan op de Westelijke IJsseloever ‘passen’

Gemeente Deventer heeft daar op 1 september haar vertrouwen in uitgesproken.

Lees meer

Kunstwerk Worpscape onthuld

Zaterdag 15 mei is het kunstwerk Worpscape in het Worpplantsoen feestelijk onthuld. Het object is ontstaan vanuit het idee om het legaat van Willem Waanders aan een kunstwerk te besteden. Het kunst...

Lees meer

Zonnebloemen

Op elk adres in De Hoven werd in april een aantal zonnebloemzaadjes door de brievenbus gedaan.

Lees meer

WijDeventer krant verspreid in binnenstad en de Hoven

Onlangs is in de binnenstad en de Hoven de nieuwe WijDeventer-krant verspreid. Een krant vol met mooie bewonersinitiatieven die de leefbaarheid en de onderlinge hulp in de wijk vergroten.

Lees meer

Vergroenen van de rotonde

De werkgroep ‘Groenste straat van Deventer’, bestaande uit bewoners van de straat Worp, zet zich sinds 2018 in om de straat verkeersveiliger, groener, duurzamer en toekomstbestendiger te maken.

Lees meer