Logo WijDeventer

Energie- en Klimaatfestijn groot succes

Zaterdag 14 mei organiseerde de werkgroep ‘De Worp Duurzaam Doen, kleurrijk en groen’ het Energie- en Klimaatfestijn. Een geslaagd evenement over verduurzamen, met veel bezoekers op het Bert van Marwijkplein.

In deze buurt gebeuren al veel mooie dingen. Tegelijkertijd is er behoefte aan meer duurzame doeners. “Dit fijne en ontspannen evenement helpt buren in het zetten van een eerste of volgende stap”, aldus een buurvrouw. 

Gezamenlijke acties

Circa 50 buren hebben zich ter plekke ingeschreven om deel te nemen aan een project. De werkgroep Duurzaam Doen kan aan de slag met de inkoop van zonnepanelen, groene daken en het afkoppelen van regenwater. Ook het (collectief) isoleren van de eigen woning is in trek en er is interesse in het concept van (deel)auto’s en gezamenlijk elektrische auto’s voor en in de buurt. Al langer loopt succesvol het initiatief van een kleding kettingruil. Duidelijk werd dat gezamenlijke acties in trek zijn bij bewoners van De Hoven.

Open Tuinenroute

Op 11 juni organiseert de werkgroep een Open Tuinenroute. Zo kunnen deelnemers zich een duidelijk beeld vormen van door (buurt)bewoners gerealiseerde aanpassingen (m.n. groene daken, afkoppelen en zonnepanelen). 

Organisatie festijn

Het Energie- en Klimaatfestijn werd georganiseerd door de werkgroep ‘De Worp Duurzaam doen’ met medewerking van de gemeente Deventer, Duurzaamheidscentrum Deventer, de Ulebelt, Wildkamp Terwolde, Mapgear BV en VISUALS BY NATURE.