Logo WijDeventer

Wat is WijDeventer?

De eigen kracht van bewoners, daar gaat het om bij WijDeventer. Of het nu gaat om een plannetje voor groen in je straat, een feestelijke of leerzame activiteit voor je buurt of een plan om elkaar als buren te helpen.

Door alle landelijke ontwikkelingen komt de aandacht meer te liggen op hoe mensen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Wat kun je daarbij als buurtgenoten voor elkaar betekenen? Het gaat om de kleine dingen die je vóór en mét elkaar kunt doen en die het leven een stuk aangenamer maken. WijDeventer ondersteunt je bij ideeën om zelf aan de slag te gaan in je buurt, wijk of dorp.


Wijkteams en dorpenplatform

Deventer is verdeeld in 9 gebieden. Elk gebied heeft een wijkteam/het dorpenplatform bestaande uit betrokken bewoners. De wijkteams en het dorpenplatform zijn de ogen en oren van de wijken en dorpen. Zij helpen je met advies en wijkbudget en overleggen met elkaar en met jou over zaken die de wijk raken. De wijkteams en het dorpenplatform hebben zeggenschap over de besteding van het wijkbudget.


Subsidie van WijDeventer

Wil je met je buren en bewoners uit je straat iets organiseren om de saamhorigheid in de buurt te versterken? Heb je een leuk idee voor een activiteit in je buurt of dorp? Dan zijn er verschillende subsidiemogelijkheden.

 

Animatiefilmpjes WijDeventer

Er zijn 3 animatiefilmpjes gemaakt voor WijDeventer. Heel kort laten ze zien wat je met WijDeventer allemaal kunt doen en hoe je een begin maakt. 
Fimpje 1: Samen zijn WijDeventer
Filmpje 2: Jij hebt een idee. WijDeventer helpt mee
Filmpje 3: Iets organiseren? Een buurtfeest? WijDeventer helpt mee