Logo WijDeventer

Zonnebloemen voor de zorg in Lettele

In het voorjaar heeft het vrijwilligersknooppunt zonnebloemen gezaaid voor de zorg. WijDeventer steunde het initiatief en stelde een budget beschikbaar voor zaden.

Veel Lettelenaren gaven gehoor aan de oproep en zaaiden zonnebloemen in tuinen en op akkers. In de loop van de zomer fleurden de zonnebloemen het dorp op. Tijdens een paar gezellige avonden en ochtenden werd er geplukt en werden vrolijke boeketten gemaakt. Dankzij een clubje bezorgers vond deze bloemenzee de weg naar al die mensen die wel een zonnig bloemetje konden gebruiken in deze donkere corona-tijden.

Er waren meer dan genoeg bloemen om boeketten te maken voor die mensen die hard werkten voor onze gezondheid tijdens het dieptepunt van de coronacrisis. Maar ook voor ouderen die angstig of eenzaam waren, voor mantelzorgers die veel meer uren zorgden en voor nog veel meer mensen die getroffen werden door het coronavirus.

We hebben verschillende mensen gevraagd aan wie zij een boeket zouden willen geven en zo kwam er een lange lijst die nog elke dag aangevuld wordt. We zijn bij het schrijven van dit bericht nog niet klaar om aan al die mensen een boeket te overhandigen. We gaan waarschijnlijk ook mensen vergeten, maar we gaan door zolang de zonnebloemen mooi bloeien en hopen dan veel mensen blij gemaakt te hebben met een zonnig bloemetje. Dank aan alle vrijwilligers die hielpen met zaaien, plukken en bezorgen!

- Het vrijwilligersknooppunt