Logo WijDeventer

Jaarlijkse fietstocht wijkteam Colmschate-Zuid

Op 27 juni vond de jaarlijkse wijkteam fietstocht in Colmschate-Zuid plaats. De fietstocht begon op landgoed de Bannink bij leer-werkbedrijf Bij Tjoonk en eindigde op De Snippeling.

Wijkteamleden, gemeenteraadsleden, de wijkwethouder en het Voor-Elkaar-team fietsten mee en kwamen op de route bewoners tegen bij verschillende uitgevoerde bewonersinitiatieven die mede mogelijk zijn gemaakt met wijkbudget van WijDeventer. 

Op de Bannink is verteld over het wonen in een kleine gemeenschap, daarna kregen we verslag van de geweldige 2e editie van Veldrock Colmschate. De fietstocht ging door naar de Ichtuskerk waar bewoners vertelden over het herdenkingsmonument voor de omgekomen Canadezen op 8 april 1945. Naast Sportvereniging Helios is de speelplek helemaal veranderd en gegroeid. Bewoners hebben verteld hoe dit tot stand is gekomen. De laatste route was naar De Snippeling, ook een buurt binnen Colmschate-Zuid. Ook hier hebben bewoners zelf hard gewerkt aan de mooie nieuwe speel-ontmoetingsplek in de buurt.
 
Het was een leerzame fietsroute en wat is Colmschate-Zuid toch een veelzijdige wijk!