Logo WijDeventer

Bewoners Fonteinkruid geven saai stuk groen opfrisbeurt

Op woensdag 27 april, Koningsdag, zaten de bewoners van de Fonteinkruid niet aan de oranjebitter maar staken zij de handen uit de mouwen.

‘De driehoek groen bij de Akkerdistel-Fonteinkruid in Colmschate-Zuid kon wel een opfrisbeurt en wat meer kleur gebruiken. Het kan zo’n mooie plek zijn waar we elkaar ontmoeten, samen dingen doen en met elkaar genieten van het groen’, aldus Marijn Bruurs, bewoner van de Fonteinkruid. Zestien bewoners toverden een deel van het gemeentegroen om in wat straks een prachtige, bloeiende oase gaat worden. ‘Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen en inspiratie op te doen voor je eigen buurt. In de zomer is de bloemenpracht op z’n mooist’, aldus Marijn.

Groener, gezonder Colmschate

IVN Overijssel, gemeente Deventer, WijDeventer, bewoners en kinderen zijn gestart met een project om Colmschate-Zuid groener en gezonder te maken. Dit stukje groen is de eerste in een reeks van plannen die door bewoners worden uitgevoerd. Later dit jaar wordt in ieder geval nog een wandelroute door de wijk uitgevoerd, de BSO Sam & Sjakie gaan met kinderen aan de slag en ook bij de Klaproos wordt later dit jaar de handen uit de mouwen gestoken.