Logo WijDeventer

Feestelijke opening heringerichte Bergschildtuin

Op 19 juni werd de heringerichte Bergschildtuin (ook wel bekend als Vlindertuin) geopend. 2 bewoners van het Bergkwartier knipten samen een lintje door en daarna werd de tuin als ‘officieel geopend’ verklaard. Na de opening werd er gezellig geborreld.

In de zomer van 2019 hebben een aantal bewoners van het Bergkwartier de koppen bij elkaar gestoken en de naar de mogelijkheden van de tuin gekeken. De conclusie was dat er wel het een en ander aan mocht veranderen. Een initiatiefgroep heeft een plan uitgewerkt, dit voorgelegd aan de bewoners van het Bergkwartier en aan de gemeente en is op zoek gegaan naar financiële middelen. En niet zonder resultaat. Zowel vanuit een groot aantal bewoners, als vanuit de gemeente, WijDeventer en verschillende fondsen was er een groot enthousiasme om financieel bij te dragen.

In februari kon gestart worden met de herinrichting. Ook tijdens de uitvoering was er sprake van grote betrokkenheid. Spontaan kwamen buurtbewoners weekend aan weekend en soms ook doordeweeks helpen met verwijderen van stenen, afgraven van de grond, verrijken van de grond, verplaatsen van planten, stenen op een andere plek leggen en planten en afvoeren van puin. In juni heeft een groot aantal kinderen uit de buurt moestuintjes aangelegd en zijn er nog twee banken geplaatst. De komende periode zullen er nog een speeltoestel en een leenboekenkast in de tuin komen te staan. Er zijn nog wat wensen voor een tafelzandbak, extra bankjes, een rolstoel-opgang en informatieborden. Daarvoor wordt nog naar financiering gezocht. Dit project is met ongeveer 100 buurtbewoners gerealiseerd.