Nieuws uit de Binnenstad

Op deze WijDeventer - Binnenstad pagina informeren wij u over activiteiten (van bewoners) in het Centrum, Bergkwartier, Noordenbergkwartier, Singels, de Raambuurt, Buitengracht en Knutteldorp die zorgen voor verbetering van de leefbaarheid, het stimuleren van sociale contacten en het organiseren van informele hulp.

Vijgeboomgang vergroend

De Vijgeboomgang is niet echt een gang maar een pleintje. Omwonenden hebben de wens om het pleintje, dat voor 80% vol ligt met klinkers, te vergroenen.

Fietstocht door de wijk

Het met eigen ogen zien van locaties waar een bewonersinitiatief ontstaan is of uitgevoerd wordt, daar zijn wijkteamleden en wijkcontactraadsleden altijd enthousiast over.

Bloemetjesactie 

Met een volgeladen bakfiets werden op 8 oktober maar liefst 45 fleurige planten rondgebracht in de wijk Binnenstad/De Hoven.

Feestelijke opening heringerichte Bergschildtuin

Op 19 juni werd de heringerichte Bergschildtuin (ook wel bekend als Vlindertuin) geopend. 2 bewoners van het Bergkwartier knipten samen een lintje door en daarna werd de tuin als ‘officieel geopend’ verklaard. Na de opening werd er gezellig geborreld.

Houtmarkt en Pikeursbaan in de bloemetjes gezet

Op 9 april hebben aanwonende bewoners, in samenwerking met het Groenbedrijf, hun mouwen opgestroopt en zijn samen aan de slag gegaan.

WijDeventer krant verspreid in binnenstad en de Hoven

Onlangs is in de binnenstad en de Hoven de nieuwe WijDeventer-krant verspreid. Een krant vol met mooie bewonersinitiatieven die de leefbaarheid en de onderlinge hulp in de wijk vergroten.

Moestuin bij het stadhuis

Een deel van een van de tuinen bij het stadhuis is bestemd voor moestuin. In de WijDeventer krant voor de Binnenstad en de Hoven van februari stond een oproep voor bewoners om de moestuin in gebruik te nemen. Maar liefst zeven bewoners reageerden hierop.

Oudere berichten

Overzicht van oudere nieuwsberichten
Titel van het nieuwsbericht Publicatiedatum
Muurschildering Hof van Adwaita 14 april 2020 om 10:30
Dagje camping in het Havenkwartier 02 maart 2020 om 09:00
Oprichting buurtvereniging Bergkwartier 19 februari 2020 om 09:30