Logo WijDeventer

Muurschildering Hof van Adwaita

De bewoners van het Hof van Adwaita zijn trots op de plek waar ze wonen en wonen er met veel plezier. Het hof is het decor voor verschillende (begeleide) stadswandelingen die door het centrum van Deventer gaan.

Om in het Hof van Adwaita te komen, moet je eerst door een donkere onderdoorgang. Een artikel in de Deventer Post over het project Street Art Streets, dat als doel heeft met street art verhalen te vertellen en de buitenruimte mooi te maken, trok hun aandacht. Buren kwamen bijeen om de mogelijkheden te bespreken en al snel bleek dat mensen niet alleen enthousiast waren over een muurschildering, maar dat er nog meer ideeën waren om de leefbaarheid van het hof te verbeteren. Er zijn wensen om te vergroenen, te verduurzamen en te verbinden.

Stadscheque en wijkbudget

De initiatiefnemers presenteerden hun plannen in het Stadscafé in oktober 2019 en ontvingen een stadscheque. Het wijkteam was ook enthousiast over de plannen en heeft wijkbudget verleend voor een muurschildering en een social sofa. Vanuit Street Art Streets is samen met de bewoners gezocht naar een kunstenaar. Er is gekozen voor Marcus Debie. Marcus ging aan de slag in de week van 23 maart. De bewoners zijn heel blij met het resultaat. Een mooie samenwerking tussen bewoners, Wonen Boven Winkels Deventer, Street Art Streets en Marcus Debie. Op YouTube is een filmpje te zien.