Logo WijDeventer

De WijDeventer-campagne zit erop!

Van 26 september tot 26 oktober voerde WijDeventer campagne in de gemeente Deventer, dit leverde mooie reacties en ideeën van bewoners op!

In de stad en het buitengebied waren billboards en grote posters langs de weg zichtbaar. Via Instagram en Facebook liep er een mooie winactie en zijn er tal van bewoners en bewonersinitiatieven in de spotlights gezet. Wijkmanagers en opbouwwerkers gingen corona-proof in gesprek met bewoners en iedereen in de gemeente ontving de WijDeventer-kaart.

Doel

Het doel van de campagne is om de werkwijze van WijDeventer bekender te maken en bij bewoners, zowel jong als oud, hun ideeën en bijdrages voor hun buurt op te halen. Dit leverde mooie reacties op. Een paar voorbeelden: een man van 74 jaar wil graag koken voor andere buurtbewoners; een groep kinderen die een talentenjacht wil organiseren; een moeder en dochter bieden aan om aan kinderen en ouderen voor te lezen; een mevrouw die juridisch advies aanbiedt en bewoners die graag met andere bewoners bloembollen willen planten.

Werkwijze

WijDeventer is een werkwijze waarmee bewoners samen met buurtgenoten iets organiseren waardoor het leven in hun straat, buurt of dorp leuker, mooier of veiliger wordt. Je wordt hierbij ondersteund door de opbouwwerker, de wijkmanager en het wijkteam of het dorpenplatform. Zij helpen je met advies, netwerk en eventueel een financiële bijdrage uit het wijkbudget.

Volg WijDeventer via Facebook en Instagram en bekijk de website voor meer informatie. Heb je een idee of wil je ergens aan bijdragen in je buurt, laat het ons dan weten. Stuur ons een mail of bel ons via: 06 11169264.