Logo WijDeventer

Opening expositie kunst-/natuurproject in de Plantweerd

Op vrijdag 24 januari is door leerlingen van groep 8 van de Cees Wilkeshuisschool een openluchtexpositie geopend met de resultaten van een natuurproject in de Plantweerd (Zandweerd).

Op 1 november jl. hebben leerlingen en docenten van de Cees Wilkeshuisschool deelgenomen aan de workshop ‘Met natuurlijke materialen drukwerken maken’ georganiseerd door vrijwilligers van de Plantweerd. Het is belangrijk dat leerlingen meer bewust worden van het groen in hun eigen omgeving. De vrijwilligers hebben verteld wat zij zoal doen in de Plantweerd en hoe zij er zelf van genieten.

Kunstwerkjes

De leerlingen zijn met de vrijwilligers door de tuin gewandeld om materialen te zoeken. Van de gevonden materialen, zoals bladeren, veertjes, zaaddozen, bloemen en takjes, hebben ze eigen composities op papier gemaakt. Daarvan hebben ze met behulp van drukinkt en de drukpers kunstwerkjes gemaakt. De leerlingen hebben hier hun ervaring in poëtische tekst aan toegevoegd.

Middels een mooie samenwerking met leerlingen van groep 8, docenten en vrijwilligers hebben ze een bijzondere, leerzame ochtend gehad, en de resultaten waren zeer verrassend. Zo mooi dat ze de gesealde kunstwerkjes op 13 palen, verspreid door de tuin, gaan exposeren en zo een openluchttentoonstelling krijgen.

Opening

Op vrijdag 24 januari om 11.00 uur is deze openluchtexpositie feestelijk geopend door de leerlingen van groep 8 van de Cees Wilkeshuisschool zelf.

Bekijk het filmpje van Deventer RTV.