Logo WijDeventer

Bewoners Vijfhoek willen geen vuurwerkoverlast

Het is oktober en elke dag is het al raak in de Vijfhoek: vuurwerk, soms overdag, meestal in de avonduren. Nu het vroeg donker is, zorgt dat voor een zekere beschutting. Want vuurwerk afsteken mag niet.

Er is maar 1 dag in het jaar dat het mag en dat is tijdens de jaarwisseling. Toch gebeurt het veel, te veel. Het zorgt voor overlast: voor bewoners van de wijk, maar ook voor huisdieren. Vooral honden raken volledig gestrest, beginnen luid te blaffen en als het knallen tijdens het wandelrondje gebeurt, is de pret voorbij: zo snel mogelijk terug naar huis. 

Overlast

Bij politie en toezicht is deze overlast bekend en er wordt ook scherp op gelet. Het is echter vooral ook de taak van ouders om hun kinderen aan te spreken op het afsteken van vuurwerk. Het is verboden, kan heel gevaarlijk zijn (want ook illegaal vuurwerk wordt nu al afgestoken) en het is heel vervelend voor medemens en huisdier. Geef als ouder het goede voorbeeld en ga niet met je kind samen vuurwerk afsteken, gewoon omdat het zo leuk is. Vuurwerk afsteken mag alleen tijdens de jaarwisseling.