Logo WijDeventer

Jeu-de-boules in het Gooikerspark

Een paar vrijwilligers en bewoners van Groot- en Klein Douwel vroegen zich af of het mogelijk is om een jeu-de-boules baan aan te leggen in de boomgaard in het Gooikerspark.

Zij hebben contact gezocht met hun wijkmanager om het binnen de gemeente te laten checken. Er kwam snel groen licht. Het belangrijkste punt voor de gemeente was, om in een fraaie groene boomgaard met oudhollandse fruitbomen een baan aan te leggen met natuurlijke producten. In goed overleg is er een akkoord bereikt voor de aanleg van de baan. De beheergroep van de boomgaard, die Fladderbongerd wordt genoemd, heeft met alle medewerking van WijDeventer en gemeente de afgelopen weken de jeu-de-boules baan aangelegd. De baan is beschikbaar voor iedereen in de omliggende wijken. De beheergroep hoopt dat men gebruik gaat maken van deze baan. De eerste jeu-de-boulers hebben de baan al getest en goed bevonden. Parkeren kunt u op de parkeerplaats van de Ulebelt. Via de wandelpaden van de Ulebelt kunt u de baan bereiken.
Onlangs is er in de Fladderbongerd ook een 130 meter lange Meidoornhaag aangelegd door de beheergroep. Deze actieve groep heeft inmiddels een omgeving gerealiseerd waar veel mensen kunnen genieten van een strook vlinderstruiken, prachtig bloeiende fruitbomen en straks ook van veel inheemse bloemen.