Logo WijDeventer

Wijkteam Colmschate Noord/Vijfhoek op stap

Op 6 juli is het wijkteam Colmschate Noord/Vijfhoek samen met enkele raadsleden op stap gegaan om een aantal initiatieven in de wijk te bezoeken.

Vooraf werd er gegeten in jongerencentrum The Mall aan de Zwaluwenburg. Enkele jongeren hadden voor de hele groep heerlijk gekookt. Zij gaven ook een mooie uitleg over de waarde van dit centrum in de wijk. Met de fiets werden vervolgens 4 initiatieven bezocht.

Initiatieven 

Het Doornenburgplein om te zien hoe mooi het is afgerond. De Jongeren OntmoetingsPlaats (JOP) op de parkeerplaats bij de Scheg die gerepareerd is en nog door jongeren geschilderd gaat worden. De skatebaan in Blauwenoord die nu opgeknapt wordt. En tenslotte het Theo Boschplein in de Vijfhoek waar John Egberink enthousiast vertelde over alle activiteiten die er georganiseerd worden.

Afsluiting

De fietstocht eindigde bij verbindingscentrum de 5Hoek waar uitleg gegeven werd over de muziekmiddagen voor ouderen in de wijk en Donna Daflaar een film liet zien van “Kleur je Dans”, een activiteit voor kinderen uit de buurt. Zij wist zelfs alle aanwezigen aan het dansen te krijgen. 
In totaal een inspirerende tocht en mooi om te zien dat er zoveel mooie initiatieven in de wijk gerealiseerd worden.