Logo WijDeventer

Wijkteam Colmschate Noord/Vijfhoek bezoekt initiatieven

Dinsdag 6 juli heeft het wijkteam Colmschate Noord/Vijfhoek een aantal initiatieven bezocht die in het afgelopen jaar zijn gerealiseerd of nu nog in uitvoering zijn.

De aftrap van de avond was in het verbindingscentrum Vijfhoek waar 3 initiatieven bevlogen vertelden over hun project. Merel Smit gaf uitleg over de cadeaukast die zij afgelopen jaar heeft gerealiseerd. Dit is een kast waar mensen mooie spullen in kunnen leggen en anderen, die het financieel wat lastig hebben, iets uit mogen pakken. Tineke en Wiljo Kramer legden uit hoe hun puzzeluitleen, die ze in corona-tijd hebben opgezet, nu al een succes is. Ten slotte vertelde Martine Millet over de wandelgroep in de Vijfhoek die voortvarend van start is gegaan. Het aantal aanmeldingen was al snel zo groot dat er een 5 km groep en een 12 km groep is opgezet.

AED Op den Haar

Vervolgens is het wijkteam op de fiets gestapt om nog 3 projecten te bezoeken. In Op den Haar stonden Marijke Meulenbroek en Janine van den Beld al te wachten om hun verhaal over het realiseren van de AED in de buurt uit de doeken te doen.

Oostrikpark

Bij het Oostrikpark konden Astrid Roelvink en Paul Schütz het goede nieuws vertellen dat het gehele bedrag voor de aanpassingen aan het park nu bij elkaar is en dat de opdracht om alle speel- en beweegtoestellen te realiseren verstrekt is.

Plein Doornenburg

Bij de Doornenburg stond tenslotte Arthur Lipholt klaar om het verhaal over hun plan voor het pleintje uit de doeken te doen. Hier zal de afronding in het najaar plaatsvinden. Alles bij elkaar was het voor het wijkteam een geweldig inspirerende avond om zoveel enthousiasme en mooie initiatieven op één avond te bezoeken.