Logo WijDeventer

Colmschate Noord nodigt provincie uit

Afgelopen weken zijn in Colmschate Noord twee bijeenkomsten georganiseerd door 2 mensen van de provincie Overijssel waarbij bewoners idee├źn aan konden dragen voor de groene inrichting van het parkje bij de Boskrekel en het Oostrikpark.

De provincie kwam in de buurt op uitnodiging van enkele actieve bewoners uit de wijk die betrokken zijn bij deze 2 parkjes. Vooraf waren bewoners in de directe omgeving van Boskrekel en Oostrikpark gevraagd om via een vragenlijst suggesties te doen voor de verbetering en vergroening van de parkjes. Naar aanleiding daarvan had de provincie voor beide parkjes al enkele eerste praatschetsjes gemaakt. Hierop kon op 2 woensdagmiddagen gereageerd worden. De opkomst voor zowel de Boskrekel als het Oostrikpark was heel goed.

Vervolgstappen

De provincie gaat naar aanleiding van alle inbreng een volgende schets maken. Daarmee kunnen bewonersgroepen van beide parkjes aan de slag om het verder uit te werken en het gesprek daarover aan te gaan met de gemeente en de buurt. Daarna moet er natuurlijk ook nog financiering gevonden worden voor alle verbeteringen. Er is goede hoop dat ook de provincie daar dan een mooie rol in kan spelen.