Logo WijDeventer

Prachtig graffitiproject in het Oostrik uitgevoerd

Als je vanaf station Colmschate naar het Oostrik kijkt, zie je het direct: de 2 elektriciteitshuisjes zijn voorzien van prachtige afbeeldingen. Ongeveer 15 jongeren uit Colmschate hebben met wat hulp van volwassenen en kinderen uit de buurt begin augustus deze mooie afbeeldingen aangebracht.

Er ging een lang traject aan vooraf. Eerst waren er 2 jaar geleden bewoners van de Doornenburg die een groenstukje tussen hun woningen en het spoor hebben opgeknapt. Het idee van de werkgroep Afval en Groen uit Colmschate Noord is om vanaf  het station stukje voor stukje de wijk nog mooier te maken. Daar hoorden ook de 2 elektriciteitshuisjes bij die al jaren een doorn in het oog waren, omdat ze waren beklad met graffiti.

Ontwerp

Bewoners van de Doornenburg hebben een ontwerp aangeleverd van onder andere kasteel Doornenburg. Graffitikunstenaar Jimki heeft daar een ontwerp van gemaakt voor op de huisjes, 1 met kasteel Doornenburg en het andere met bloemen die verwijzen naar het mooie stukje buurtgroen van de bewoners. Hij heeft samen met het jongerenwerk van Raster en the Mall de jongeren uit de wijk begeleid bij dit project waar ze 5 dagen mee bezig zijn geweest. Het werk van de jongeren werd door voorbijkomende buurtbewoners zeer gewaardeerd.

De jongeren vonden het van hun kant fantastisch om dit met een professional te doen en de buurt zo te verfraaien. Ze vinden het eindresultaat heel mooi. En terecht, het is een prachtige toevoeging in het Oostrik geworden.