Logo WijDeventer

Opruimactie Platvoet 3 januari 2020

Het jaar 2020 werd als vanouds ingeluid met het afsteken van vuurwerk. Veel bewoners van de Platvoet gaven gehoor aan de vraag of ze de restanten zelf op wilden ruimen en inleveren bij de diverse verzamelpunten. Echter er bleef nog genoeg rommel over om op te ruimen.

Op 3 januari hebben we deze restanten met 13 vrijwilligers, waaronder 5 kinderen(!), zo goed en kwaad mogelijk verwijderd. Het spatje regen deerde ons niet. Na 2 uur ‘banjeren’ door de wijk konden we met genoegen terugkijken op een nuttige besteding en hopen dat deze actie aan de andere buurtbewoners niet onopgemerkt voorbij is gegaan.

De actie, in samenwerking met Cambio, leverde ons 20 volle vuilniszakken op. Bij het nakeuvelen met een kop chocomel spraken we af om over enige tijd weer van de partij te zijn bij de volgende schoonmaakactie.

Wilt u ook aan de slag?

Bij sportschool Akdeniz ligt materiaal dat u kunt gebruiken om zwerfvuil op te ruimen. De gezamenlijke acties worden kenbaar gemaakt via Nextdoor en er is een app waarmee de werkgroep Platvoet Schoon met elkaar communiceert. Wilt u daarbij aansluiten, stuur dan een mail naar wijdeventer@deventer.nl.