Logo WijDeventer

Bloemetje voor zorgzame bewoner Burgersdijk

In het buurtje Burgersdijk mochten bewoners vanuit WijDeventer een andere bewoner aandragen voor een bloemetje, juist in deze tijd van stilte.

Om een zus in het zonnetje te zetten, die naast haar fulltimebaan haar 4 kinderen tegelijk les heeft gegeven. Een buurvrouw die altijd klaar staat voor een ander. Een oudere dame die wekenlang alleen thuis heeft gezeten tijdens de lockdown. Of simpelweg om iemand te steunen die het moeilijk heeft.

Selime heeft haar buurvrouw Nurcan opgegeven. "Ik waardeer Nurcan, omdat ze spontaan en regelmatig een buurvrouw eten brengt die alleen woont. Ze is actief en neemt initiatief. Ze probeert iedereen vrolijk te maken. En als ik aan het werk ben, is zij degene die even bij mijn kinderen langs komt om te kijken of het goed gaat en om wat te eten te brengen".

Nurcan: "Iedereen was angstig door de corona. Ik voel me goed en gezond en dan moet je toch aan je omgeving denken. Het is belangrijk om in contact te zijn met de buurt. Ik vind het heel leuk dat het Selime opvalt wat ik doe!"