Logo WijDeventer

Natuurwerkdag in de Heemtuin

Zaterdag 12 november organiseerde Natuurspeelplek de Heemtuin een natuurwerkdag in de Heemtuin om wat extra onderhoudswerk gedaan te krijgen voor de winter. Met nieuwe klussers, het bekende team en enkele oude bekende krachten hebben we de hele ochtend heerlijk geklust in de Heemtuin.

De vlechtheggen staan er weer strak bij, klimbomen zijn door onderhoud weer veilig en met nieuwe planken hebben we weer een stevige entree. Het is echt wéér een stukje mooier geworden.

Maandelijks

Met een vaste ploeg klussers wordt er elke maand onderhoud gepleegd aan het groen. Deze keer pakten we samen enkele kleine wensen en een paar grote klussen aan. De entree was een grote klus, het oude hout was door de jaren heen zachter en slechter geworden, tijd voor wat versteviging en nieuw hout! Onder begeleiding van Fred Schutte, die er na lange tijd weer bij kon zijn, is de oude vervangen door vers hout van Houtgoed Fiere. Ook is er op plekken weer ruimte terug veroverd op bramen zodat daar weer andere mooie planten terug kunnen komen. Ook zijn er wat verrassingen verstopt voor de gravers en hebben we enkele bomen in het zonnetje kunnen zetten. Want het zonnetje heeft ons de hele ochtend begeleid. 

Wil je meehelpen?

Er is nog genoeg te doen in het onderhoud en het geld dat het dorpenplatform van WijDeventer ons ter beschikking heeft gesteld, hopen we deze winter aan nieuw meubilair te kunnen uitgeven! De waterpomp, bankjes, houtsculpturen, we hebben ideeën genoeg. En als je ook eens wilt helpen, voel je bij deze uitgenodigd. Meld je wel even bij de werkgroep, zodat er voldoende gereedschap, koffie of thee is.
We sloten de ochtend af met een kop soep met groenten van Biotuinderij de Overkant als beloning voor het harde werk.

Werkgroep Natuurspeelplek De Heemtuin