Logo WijDeventer

Keukenuitrusting voor De Pellerij Diepenveen

De Pellerij aan de Draaiomsweg. Een mooi appartementencomplex voor bewoners van 55 jaar en ouder. Ze hebben een actieve bewonersvereniging die veel activiteiten organiseert, zoals een sjoelcompetitie en kerstvieringen.

Maar ze gaan ook 1 x per 6 weken met en voor elkaar koken. Het diner wordt opgediend in de mooie binnentuin, dé ontmoetingsplek. In het verleden werden borden, bestek en ander kookgerei ‘her en der’ geleend. Dit werd steeds lastiger. Toen Bert Middeldorp van de bewonersvereniging er over sprak met dorpenplatformlid Jasper Smid tipte hij Bert over de subsidiemogelijkheden. Na inventarisatie werd een aanvraag ingediend bij WijDeventer en deze werd enthousiast gehonoreerd!

Subsidie WijDeventer

WijDeventer juicht namelijk bewonersinitiatieven erg toe. Initiatieven die de straat, wijk of dorp een beetje leuker of mooier maken; mét, dóór en vóór elkaar. Met de subsidie hebben de bewoners servies, bestek, een extra tafel en 3 terrasverwarmers aangeschaft. Er was zelfs nog wat budget over voor een kleine versterker.

Ook een idee?

Heb jij, of jullie straat of wijk ook een goed idee? Deel je idee eens met de leden van het Dorpenplatform uit Diepenveen: Jasper Smid en Hennie Peters. Wie weet, wordt jouw idee met subsidie vanuit WijDeventer wel sneller gerealiseerd dan je denkt!