Logo WijDeventer

Werk verzet bij Natuurspeelplek de Heemtuin

In 2013 hebben dorpsgenoten een mooie natuurspeelplek gemaakt in de oude Heemtuin aan de Nieuwe Aanleg in Diepenveen. In 2017 hebben vrijwilligers hier voor het laatst aan gewerkt.

Spelenderwijs leer je het meest!

Een vrijwilliger van toen en nieuwe krachten, Menno, Annette en Rik, hebben ervaring en energie gebundeld om er weer een mooie plek van te maken. Inmiddels is er heel wat gebeurd, voor en achter de schermen. Gemeente Deventer, het Groenbedrijf en Buitenspelen Natuurlijk denken mee over de toekomst.

Het Groenbedrijf en de vrijwilligers hebben tijdens de eerste werkochtend de paden weer toegankelijk gemaakt. Het bos heeft meer licht en is overzichtelijker en veiliger om in te spelen. Want het doel is dat kinderen uit Diepenveen hier vrij kunnen spelen in de natuur, ook met hun klas of peutergroep. Want spelenderwijs leer je het meest!

Achterstallig werk aangepakt

Er is een flinke lijst met wensen voor de tuin, met een waterpomp op nummer 1! Eerst is het nodig dat er wat achterstallig onderhoud ingehaald wordt. Tijdens de eerste werkdag is een flinke slag gemaakt! De koffie, koek en meloen waren meer dan verdiend! Wat een werk, dank iedereen voor de inzet!

Houd de Heemtuin in de gaten op Facebook en Instagram, dan weet je wanneer je kunt komen helpen! Heb je vragen, tips of wensen? Stuur dan een berichtje naar riktimmermans@gmail.com.