Logo WijDeventer

Nieuwe buurt-AED in Spikvoorde

De bewoners van de Henri Berssenbruggestraat en de Jacob Oliestraat in Spikvoorde (Vijfhoek) hebben een AED in hun buurt gerealiseerd.

 Ze zijn via www.buurtaed.nl een donatie actie gestart om daarvoor geld in hun buurt op te halen. Met dit bedrag en een bijdrage van Philips en het wijkbudget hebben ze in korte tijd een AED in hun buurt voor elkaar gekregen. Er zijn ook voldoende buurtbewoners die de AED kunnen bedienen.

Waarom wilden ze graag een AED in hun buurt?

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance niet altijd om binnen die tijd aanwezig te zijn. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is. Aangezien het iedereen kan overkomen, hebben zij de oudste en jongste bewoner gevraagd om hun AED officieel in werking te stellen. Mw. Janny Kamphuis (91) en Zara Kuiper (1) staan dan ook trots bij de AED.

Mocht u ook een buurt-AED willen realiseren en hulp nodig hebben, dan zijn de bewoners van dit project graag bereid u erbij te helpen. De contactgegevens zijn bij wijkmanager Joris Hendriks bekend (jo.hendriks@deventer.nl).