Logo WijDeventer

Cadeaukast in het Verbindingscentrum De 5 Hoek

Bij bewoner Merel Smit uit de Vijfhoek ontstond het idee voor een cadeaukast voor mensen met een krap budget. Mensen die spullen over hebben, die gezien kunnen worden als klein cadeautje, kunnen deze doorgeven.

Merel: Het idee ontstond in coronatijd. Ik zag op Facebook initiatieven om bijvoorbeeld tijdschriften gratis door te geven aan anderen. Zelf merkte ik tijdens het opruimen dat ik volle flessen shampoo of crèmes ‘over’ had. Mensen die rond moeten komen van de bijstand, zijn misschien heel blij met deze spullen. Ook zijn er kinderen die nu niets op hun verjaardag krijgen of niets aan vriendjes kunnen geven. Een idee was geboren! Ik ging rondvragen en het initiatief bleek nog niet te bestaan in onze wijk. Het bleef even op de plank liggen tot ik in contact kwam met opbouwwerker Marc Kamp en de coördinator van het Verbindingscentrum. Beiden waren enthousiast en hebben meegedacht. En sinds 14 december staat in het Verbindingscentrum een kast waarin je kunt zetten en waaruit je kan pakken.

Iets brengen of halen?

Heb je iets om te geven? Je kunt dit zelf in de kast zetten (als het past binnen de ‘richtlijnen’ die op de kast zijn weergegeven)! Twijfel je? Overleg dan even met een vrijwilliger van het verbindingscentrum. Heb je zelf een krap budget? Kom gerust een kijkje nemen en haal uit de kast wat je goed kunt gebruiken. Durf je dat niet zelf te doen? Een vrijwilliger uit het Verbindingscentrum helpt je graag (discreet) verder!