Logo WijDeventer

Toegankelijkheidsverklaring

De gemeente Deventer wil dat iedereen deze website kan gebruiken. Komt u toch een pagina tegen die niet toegankelijk is? Meld dit dan bij ons.

Wij volgen de toegankelijkheidseisen van DigiToegankelijk. Door deze standaard te gebruiken, wordt de website gebruiksvriendelijker en beter toegankelijk voor mensen met een functiebeperking.

 

Status digitale toegankelijkheid

Deze website voldoet nog niet aan de eisen, die worden gesteld aan digitale toegankelijkheid. De verklaring heeft op dit moment status D. Dat betekent dat de website niet voldoet. In het najaar van 2023 vindt onderzoek plaats naar de techniek en de content van de website.

De toegankelijkheidsverklaring is gepubliceerd in het landelijk register van toegankelijkheidsverklaringen. 

Wat doen wij om de toegankelijkheid van websites te bevorderen? 

  • Wij nemen toegankelijkheid vanaf de start mee in het ontwerp-, bouw en redactionele proces van onze websites;
  • Wij laten onze websites regelmatig testen door gebruikers;
  • De websites worden regelmatig getoetst door een specialist digitale toegankelijkheid;
  • Wij trainen onze medewerkers en zorgen ervoor dat hun kennis over toegankelijkheid op peil blijft.

 

Pdf's

De toegankelijkheidseisen gelden ook voor documenten. Op deze website staan enkele pdf's. Deze voldoen niet aan de toegankelijkheidseisen. Kunt u de informatie in een document niet lezen of gebruiken? Neem dan contact met ons op. 

 

Video's

Gemeente Deventer gebruikt soms video's om informatie over te brengen. Deze video's maken we zelf of laten we maken. Nog niet alle video’s voldoen aan de toegankelijkheidseisen. Nieuwe video's voorzien wij, wanneer nodig, van ondertiteling, audiodescriptie en een transcript. Video's die nog geen ondertiteling, audiodescriptie en/of een transcript hebben en nog wel relevant zijn, passen wij aan. Komt u een video tegen die niet toegankelijk is? Laat het ons weten. Samen met u bekijken wij welk alternatief wij kunnen bieden.

 

Contact

Bent u informatie of een pagina tegengekomen, die niet toegankelijk is? Neem dan contact op via webredactie@deventer.nl of telefoonnummer 14 0570.