Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

IJsseltrap geplaatst

Ter hoogte van de Moreelsestraat is een trap geplaatst en deze is op vrijdag 31 augustus geopend door wethouder Frits Rorink.

De werkgroep Kwaliteitsverbetering Rembrandtkade/Zwerfafval van Bewonersvereniging Zandweerd heeft het dan toch voor elkaar gekregen: een betonnen trap is op 21 en 22 augustus op de dijk geplaatst.

Waarom een trap?

De meeste bewoners gebruiken de afgang ter hoogte van de Moreelsestraat. Deze afgang wordt erg glad en is voor veel mensen moeilijk begaanbaar, ook wanneer je een kinderwagen of buggy bij je hebt. Laat staan een mindervalide bewoner.

Tijdsbalk

De werkgroep heeft een aanvraag ingediend bij het wijkteam Zandweerd. Op 26 september 2017 heeft het wijkteam de aanvraag gehonoreerd. Hierna is de groep met de nodige vergunningen bezig gegaan. Er is veel overleg geweest met onder andere gemeente, waterschap, ambtenaren van Ruimte voor de Rivier, Witteveen en Bos, firma PloegAM en vele anderen. Met name Bert ten Voorde heeft met zijn doorzettingsvermogen veel bereikt, anders was de trap er waarschijnlijk niet gekomen. De bewonersvereniging is erg blij dat de bewoners nu veilig de dijk kunnen oversteken.