Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Lezing industrieel verleden Zandweerd

Op vrijdag 29 september organiseert Bewonersvereniging Zandweerd een lezing over het industrieel verleden van de wijk. De lezing wordt gegeven door Sam de Visser van de Stichting Industrieel Erfgoed Deventer (SIED).

Oude foto van Ankersmit op Zandweerd

Ankersmit aan de Lange Zandstraat en de Mechanische Tapijtweverij van J.J. Peters aan de Zandweerdsweg waren vele jaren bepalende bedrijven op de Zandweerd. Daarnaast mogen niet onbenoemd blijven: houthandel/zagerij Stoffel; de 2 terracottafabrieken die de Zandweerd heeft gekend en de Deventer Machinefabriek.

Gezien de historische publicaties zullen Ankersmit en Peters een belangrijk deel van de lezing in beslag nemen, maar ook iemand als de zeer sociaal ingestelde werkgever Stoffel zal zeker niet ontbreken.

U bent van harte welkom op vrijdag 29 september, 14.00 tot 16.30 uur, in St. Jurriën, P.C. Hooftlaan 97. De entree is € 1, leden van Bewonersvereniging Zandweerd gratis.