Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Carportfestival Zandweerd

Zondag 11 juni was het zover. Het Carportfestival ging van start. In de Jacob van Bredastraat vonden de hele middag door optredens plaats. Acht carports waren omgebouwd tot intieme theatertjes.

De opening was gesitueerd  op een van de dakterrassen. Trio Manon Nijenhuis trapte af met de jazzklassieker On the sunny side of the street. Daarna opende Iris van Sen, voorzitter van buurtvereniging Bij Jacob Thuis het festival. Middels een blokkenschema dat zorgvuldig was opgesteld werd er in diverse carports tegelijkertijd gemusiceerd of een theatervoorstelling gegeven. De optredens duurden niet langer dan dertig minuten. Alleen de voorstelling van theatergroep Blonde Bizon vormde daarop een uitzondering. Op het middenterrein kon je terecht voor wat te drinken en wat te eten. Tevens waren er exposities. De afsluitende act werd verzorgd door Klapp’n. Zij speelden covers van Normaal. Een coverband uit Deventer net als veel andere artiesten die ook uit de wijk of uit Deventer kwamen.

De organisatie

Het organisatiecomité kan terugkijken op een zeer geslaagd festival. Ongeveer 275 mensen hebben het festival bezocht, waarvan er vele uit de Zandweerd kwamen.