Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Plantweerd blij met bijdrage

Albert Heijn aan het Zamenhofplein heeft een actie opgezet om bewoners van de Zandweerd te stimuleren hun statiegeldbon te doneren voor een initiatief in de wijk. De afgelopen 3 maanden waren de statiegeldbonnen voor de Plantweerd, een buurttuin die door bewoners is aangelegd en ook door hen wordt onderhouden.

De tuin bestaat uit 10 thema’s: vogelbosje, vogelakker, takkenrillen, vlinderstruiken, boomgaard, wilde bloemen, bijenhotel, vlindertuin en geurtuin. Alles is gerealiseerd behalve een paddenpoel. De opbrengst van de statiegeldactie is dan ook voor de realisatie van een paddenpoel.

Opbrengst

Op 12 juli heeft Yolanda Damstra (namens de werkgroep Plantweerd) de overvolle zuil met statiegeldbonnen geleegd. De bonnen zijn door Timo Renssen (Albert Heijn) en een tweetal medewerkers gescand. De opbrengst was maar liefst € 627,05! Hartelijk dank daarvoor. Zo wordt de paddenpoel ook een stukje van u!

Nieuw buurtproject?

Weet u nog een buurtproject in de Zandweerd? Geef het door aan wijkmanager Karin Sluiter, dan kunnen we kijken of het geschikt is voor de statiegeldactie. Haar contactgegevens zijn tel. 06 23760361 of e-mail km.sluiter@deventer.nl.