Burendag bij WSV de IJssel

Op zaterdag 24 september was er Burendag in Zandweerd. Wijk- en speeltuinvereniging de IJssel werkte die dag samen met WSV De Zandweerd en Bewonersvereniging Zandweerd.

Zowel aan de Kersenstraat als aan de E. van Reijdtstraat was van alles te doen. Bij WSV de IJssel waren kramen met onder andere jam en ander lekkers, boeken, gegraveerd materiaal (glas/hout), foto’s over oud Zandweerd en info over verenigingen. Kinderen konden zich laten schminken of hun kunsten vertonen op het springkussen of de melkkoe. Ook voor de inwendige mens werd goed gezorgd. Dj Dion verzorgde ’s middags de muziek.

Natuurspeelplek/darten

Om 14.30 uur heeft wethouder Jan Jaap Kolkman de nieuwe natuurspeelplek geopend. Een plek waar de kinderen het hele jaar door met water en modder kunnen spelen. Deze speelplek is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Groen en Mens. Ook de nieuwe dartbanen zijn geopend. Vanaf dit seizoen is WSV de IJssel de thuisbasis voor een jongerenteam van darters dat speelt in de landelijke jeugdcompetitie.

Afsluiting

’s Avonds was het een gezellig samenzijn van buren en vrijwilligers onder het genot van een hapje en drankje. Het was een zeer geslaagde dag met 200 tot 300 bezoekers. De dag is financieel mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds en WijDeventer.