Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Kinderen Zandweerd verrassen bewoners Corel

Naar aanleiding van het kennismaken met WijDeventer in groep 7 van de Cees Wilkeshuisschool hadden de kinderen een idee op het gebied van onderlinge hulp. Op dinsdag 15 april hebben ze een paastukje gemaakt. 's Middags gingen zij met de groep naar Corel en hebben daar verschillende bewoners verrast met een paasstukje.

Zij hebben een bezoekje gebracht en zijn in gesprek gegaan met de mensen over het wonen in Corel en over onderlinge hulp. Verschillende vragen en aanbod zijn naar voren gekomen: bijvoorbeeld het uitlaten van de hond, leren handwerken en samen naar de markt. De mensen konden zelf aangeven of zij een vervolg hierop wensten. Een mevrouw gaf aan dat ze het erg fijn vond dat de kinderen even langskwamen. Want voor haar is contact heel belangrijk. Daar kijk je naar uit. De kinderen vonden het spannend, maar wel heel leuk. Ze waren vooral blij dat ze wat voor een ander konden doen.