Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Onderlinge Hulp in de Buurt van start in Zandweerd-Noord

Onder de vleugels van de kersverse Bewonersvereniging Zandweerd-Noord is onlangs de werkgroep Onderlinge Hulp in de Buurt voortvarend van start gegaan. Er is een folder in de wijk verspreid met daarin de doelstelling bondig geformuleerd: Het stimuleren van oude en nieuwe vormen van onderlinge hulp op basis van wederkerigheid en naoberschap.

Zij zoeken mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken en uiteraard mensen die graag iets doen voor iemand uit de buurt. Dat kan op allerlei manieren. Van samen met iemand de hond uitlaten, iemand naar de dokter of naar de winkel brengen tot een lastig technisch klusje opknappen. Het is belangrijk dat beide partijen er voldoening uit halen en dat er tegen kostprijs hulp wordt geboden. Je hoeft niet aan elkaar te verdienen, maar ook niet onnodig geld uit te geven!

Verder willen ze stimuleren dat mensen nadenken over wie er in zijn of haar directe omgeving woont en die te hulp kan schieten als het nodig is. Vaak weet je dat wel van elkaar, maar het kan goed zijn er eens nadrukkelijk over te praten. Want een situatie kan zo maar ineens veranderen. Dan is het fijn te weten op wie je een beroep kunt doen?

Voor meer informatie, kennismaken en aanmelden kunt u contact opnemen met: Henk van der Vlist

(06 19504607), John Smit (06 19262645) of Natasja Meijer (06 19665417). Of stuur een e-mail naar: onderlingehulp@zandweerdnoord.nl. Kijk voor meer informatie op: www.zandweerdnoord.nl/onderlingehulp. In Sint Jurriƫn, P.C. Hooftlaan 97, kunt u de folder met aanmeldformulier vinden in het folderrek van de Wijkwinkel.