Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Spinningmarathon in teken van Meedoen

Onder het motto “fiets met ons mee” trapten ruim 250 deelnemers 24 uur lang op de pedalen. Het sportieve evenement, mede mogelijk gemaakt door WijDeventer, trok veel bezoekers op vrijdag 29 en zaterdag 30 november. De warming up van deze marathon werd vrijdag verzorgd door leerlingen van de groepen 7 van de Adwaita en de Cees Wilkeshuisschool. André Broekman, één van de organisatoren, was blij verrast met het grote aantal deelnemers. Onder hen cliënten van InteraktContour, de Noorderbrug, wijkbewoners, verenigingen en vertegenwoordigers van zorg- en welzijnorganisaties. De marathon vond plaats in het activiteitencentrum Tamarinde aan de Hercules Seghersstraat. Vanaf het startschot leverden een groot aantal cliënten met hersenletsel een sportieve bijdrage.

Ieder uur wisselden de 16 spinningbikes van deelnemers. Onder aanvoering van verschillende spinningdocenten, die belangeloos hun medewerking verleenden, werd de  trainingsarbeid volbracht. Verenigingen werden afgewisseld door verschillende groepen bewoners uit de wijk of families die zich massaal hadden ingeschreven. Ook cliënten van Philadelphia die in de wijk woonachtig zijn fietsten met InteraktContour en De Noorderbrug mee.

 

Opvallende initiatieven bereikten de organisatie. Leerlingen van de VSO school sponsorden 200 zelfgemaakte hapjes. Cliënten van InteraktContour verzorgden het culinaire gedeelte. Ze  bereidden met ondersteuning een twintigtal appeltaarten voor de verkoop, en verzorgden de inwendige mens met een Italiaans pastabuffet. Een masseuse stelde haar diensten belangeloos beschikbaar en had handen tekort om aan alle verzoeken te voldoen. Kinderen uit de wijk amuseerden zich op het springkussen en kregen aandacht van de aanwezige pieten.