Bewonersvereniging Zandweerd-Noord is er klaar voor

Dinsdag 15 oktober is de bewonersvereniging officieel opgericht! In aanwezigheid van wethouder Jos Pierey, die aangaf aan dat dit initiatief als bewonersproject in Deventer voorop loopt en dat het college trots is op alles wat ze bereikt hebben en doen. Voor de bewonersgroep is dat natuurlijk de pluim op het werk waar zij zelf ook trots op zijn!

De buurtagenda

De groep is al anderhalf jaar bezig onder de naam: ‘De slag om Noord’. Met dit initiatief van de gemeente hebben bewoners en organisaties uit de wijk samengewerkt met Wijkaanpak om een buurtagenda op te stellen voor de komende 10 jaar. De buurtagenda is klaar en nu willen de bewoners hier als vereniging mee aan de slag. Zij zijn een aanspreekpunt voor de bewoners van de wijk, een gesprekspartner voor de gemeente en willen zelf kunnen bepalen wat er in de wijk gebeurt!

Een vereniging voor en door bewoners van Zandweerd-Noord

Er zijn al activiteiten en wijkfaciliteiten opgezet in St. Jurriën. Verder zijn er bewoners bezig met het aanpakken van het groen, het project ‘Onderlinge hulp in de buurt’, een voorlichtingsavond over ‘Ruimte voor de rivier’ op 26 november en de eerste actie om de wijk schoner te maken is al geweest! Op de website, www.zandweerdnoord.nl,  vindt u een overzicht van de verschillende werkgroepen en activiteiten. Als u graag betrokken wil zijn bij de vereniging of een vraag of een onderwerp heeft, neem dan vooral contact op! En zij zoeken nog vrijwilligers die kunnen helpen bij de verschillende projecten, dus kijk rond op de site en schrijf je in!

V.l.n.r. op de foto: Liesbeth Kappert, Peter Brendel, Toos Klomp, Yolanda Damstra en Anke Lindeboom (foto: John)