De straatnaam op uw bord

Wie is de persoon achter uw straatnaambord? Caro Pieck en Willemien Holterman zoeken het voor u uit. Onderaan deze pagina vindt u hun verhalen over de straatnamen in Zandweerd.
Caro Pieck en Willemien Holterman

"Wij zijn Caro Pieck en Willemien Holterman. We zijn niet in Deventer geboren, maar het grootste deel van ons leven wonen we hier met veel plezier.

Al jaren wisten we van elkaars bestaan. Op een dag kwamen we elkaar toevallig tegen en het bleek dat we in dezelfde wijk waren komen te wonen: de Zandweerd. We ontdekten ook dat we ons allebei afvroegen: wie is toch de mens achter de naam van onze straat?

Wij gingen op zoek. En door een stukje te schrijven over dat wat we vonden, hopen we de persoon die de naam ooit droeg, een gezicht te geven. We zijn begonnen in onze directe omgeving, maar daar bleef het niet bij…..

Misschien hebben we u nieuwsgierig gemaakt. We staan open voor suggesties of aanvullingen van u, als bewoner van de Zandweerd, of van andere geïnteresseerden. Wilt u zelf iets schrijven over de persoon op uw straatnaambord? U bent van harte welkom."

Caro en Willemien

De persoon achter uw straatnaambord