Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Het Seniorencafé swingt de Venen uit

Op woensdag 17 september swingde het Seniorencafé wijkcentrum de Venen swingend uit. Ruim 9 jaar geleden begon het Seniorencafé in wijkcentrum de Venen als ouderensoos met 9 gasten. In de loop der jaren kwamen er elke woensdagmiddag steeds meer gasten bij.

Niet alleen het eten zorgde ervoor dat er steeds meer gasten kwamen, ook de gezelligheid en de warme ontvangst door de vrijwilligers zorgde ervoor dat het Seniorencafé uitgroeide tot 50 gasten per week. Tegenwoordig is het Seniorencafé niet meer alleen een ouderensoos. Inmiddels wordt er ook een jaarlijks reisje georganiseerd, waarbij de scootmobiels mee kunnen. Zowel de gasten als de vrijwilligers nemen met een traan afscheid van hun vaste stek. Het gebouw heeft veel voor ze betekent. Zo hebben ze ervoor gezorgd dat er een nieuwe keuken kwam en de inrichting werd opgefrist.

Nieuwe vaste stek

De laatste bijeenkomst in de Venen werd afgesloten met dans en muziek en met veel plezier. Samen met alle mensen die ooit iets voor het Seniorencafé hebben gedaan. Sommige als vrijwilligers of als gastkok. Maar ook een wethouder of burgemeester die langs kwam om te kijken wat het Seniorencafé betekende voor de gasten. “We vinden het wel jammer dat we de 10 jaar niet vol hebben kunnen maken in de Venen, maar gelukkig heeft het Seniorencafé bij speeltuin Rivierenwijk weer een vaste stek gevonden”, aldus Bert en Toos Breedveld, initiatiefnemers van het Seniorencafé.

Interessante websites Rivierenwijk en Bergweide

Interessante websites Rivierenwijk en Bergweide