Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Onze droom Rivierenwijk schoon!

Steeds meer bewoners houden een stukje straat schoon. Op een vanzelfsprekende manier. Zij zijn vaak lid van de Deventer Schoon Familie maar soms ook niet. In dit kader is de taakgroep ‘Onze droom Rivierenwijk schoon’ ontstaan.

Samen met Cambio en Raster is de taakgroep deze actieve vrijwillige inzet 'op de digitale kaart' aan het zetten. In het nieuwe Huis van de Wijk komt een grote kaart van de wijk  te hangen waarop alle bewonersinzet zichtbaar is.  Een gemakkelijk overzicht voor de vrijwilligers van de Wijkwinkel en bewoners  die zich willen aansluiten.

Veegactie

De taakgroep houdt 2x per jaar, in het voor- en najaar, een gezamenlijke veegactie. Samen is gezelliger, maar het is ook om te laten zien: als iedereen wat doet, houden we de buurt schoon. En de ervaring leert, dat er op schone plekken minder weggegooid wordt. Dit past in een schoon, heel en veilige wijk. Op de   actiedagen is ook  de wijkenbeheerder van de gemeente actief zodat de vrijwilligers met  hem de  plekken kunnen bespreken die extra aandacht nodig hebben of een andere aanpak.

Doet u mee?

De  taakgroep hoopt op een zwaan-kleef-aan-effect. Wilt u zich aansluiten bij deze enthousiaste en actieve taakgroep? Neem dan contact op met Johen Koster: 06 41170355 of retsok01@hotmail.com (Rivierenwijk, deel 1) of met Marc Roerdink: marcroerdink@hotmail.com (Deltabuurt).

Interessante websites Rivierenwijk en Bergweide

Interessante websites Rivierenwijk en Bergweide