Wandelend door stadsnatuur

Een taakgroep van 7 bewoners werkt sinds de herfst stevig door aan het maken van een heuse wandelroute in de Rivierenwijk. Samen is de route gekozen: rondom de wijk, zoveel mogelijk door het groen.

Er is overleg met boomkunstenaar Hans Nijmeier over houtsculpturen langs de route. Grafisch vormgeefster Elsbeth Volker ontwerpt de flyer en denkt  mee over een mooi logo. Er is gekeken welke (bijzondere) bomen en planten langs de route staan, informatie erover verzameld en teksten geschreven. De lengte van de route is zelfs, lopend met een meetwiel, nauwkeurig gemeten en komt uit op 3,5 kilometer. Vanaf april gaan de taakgroepleden buiten aan het werk. Het logo wordt op de weg geverfd, een reptielenmuurtje gebouwd en informatiebordjes geplaatst.

 

De route is  voor de Rivierenwijkers om te wandelen, skeeleren, joggen of spelen. Voor werknemers op het aangrenzende industrieterrein is het een aantrekkelijke lunchwandeling. Ook wandelaars van buiten de wijk en stad zijn welkom een ommetje te maken en zich te laten verrassen door deze groene en diverse wijk. In mei zal de boomkunstenaar op locatie aan het werk gaan. Kinderen en volwassenen  worden uitgenodigd te kijken hoe een boomstam verandert in ….? Ja, dát blijft nog even geheim. Dag en tijd worden begin mei bekend gemaakt. Meer weten? Neem dan contact op met Toos Breedveld: tbreedveld@home.nl.

Interessante websites Rivierenwijk en Bergweide

Interessante websites Rivierenwijk en Bergweide