Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Okkenbroek: The Movie

Het gonst van de bedrijvigheid in Okkenbroek. Het hele dorp is bezig broekjes in elkaar te naaien, om er vervolgens het wegenpatroon op te borduren. Het zijn geen gewone broekjes, maar Okkenbroekjes!

Broekjes die gebruikt gaan worden in een film, waarin Okkenbroek laat zien hoe goed het leven in het dorp is. WijDeventer leverde hier een financiële bijdrage aan.

Ontwerp

De wegen en de kaart van Okkenbroek vormen voor kunstenaar Loes ten Anscher de basis van de broekjes.  Ze heeft collega-kunstenaar Harriët Ooijman gevraagd om hier een echt broekjespatroon van te maken in alle maten. Voor iedereen een Okkenbroekje! Op verschillende avonden komen de vrouwen met naaimachine naar Ons Centrum om de Okkenbroekjes te maken. Er zijn al 130 broekjes in de maak. Daarna worden ze verspreid bij de verenigingen om het patroon te borduren.

Filmopname

Dit alles om begin juni klaar te zijn voor de filmopname van ‘Okkenbroek the Movie’. De film is op 10, 11 en 12 juni in Ons Centrum in Okkenbroek te zien tijdens de jaarlijkse Kunstfietsroute van Hier tot Ginder.