Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Duurzaamheidsmarkt Okkenbroek op 10 mei

Duurzaamheid..........van alle kanten horen en lezen we er over!

De overheid stimuleert ons om duurzamer te gaan leven en werken en daar is niets mis mee want we kunnen zelf best een steentje bijdragen om deze aardbol voor mens, flora en fauna leefbaar te houden. Vaak  komt dat zelfs onze portemonnee ook nog ten goede, dus waarom zouden wij geen duurzame stappen ondernemen?

Maar... hoe doe je dat?

Om daar antwoord op te geven organiseert de werkgroep Duurzaamheid Okkenbroek  in samenwerking met WijDeventer op zaterdag 10 mei van 11:00 tot 15:00 uur een Duurzaamheidsmarkt in Ons Centrum in Okkenbroek waar de toegang geheel gratis is.
Ruim twintig bedrijven, instellingen en verenigingen zijn daar aanwezig om het aandeel dat zij te bieden hebben in  duurzaamheid te presenteren en waar mogelijk ook persoonlijk met u in gesprek te gaan. Het aanbod die dag is zeer breed: van opvang van regenwater en inrichten van een duurzame tuin tot energiebesparing in zeer brede zin.

Nog meer activiteiten

Om die dag nog wat extra’s te bieden is bij ’t Noaberhuus een kleedjes- en hobbymarkt. De kerk is geopend voor bezichtiging en daar is een expositie van natuurfotografie en naast de kerk is het motormuseum gevestigd en die dag ook geopend.

Oude Molen

Bent u uitgekeken in Okkenbroek, dan kunt u een speciale  fietstocht maken naar Oude Molen waar u die dag een rondleiding kunt krijgen door korenmolen De Leeuw; er is een geraniummarkt en er zijn heerlijkheden als pannenkoeken, molenkoek met koffie en thee verkrijgbaar. ’s Avonds vanaf zeven uur is daar het festival (Streek-)Koren op de Molen met een viertal koren uit de omgeving en een solist. Toegang gratis.