Logo WijDeventer

Alternatieve revue Okkenbroek mooi succes!

Normaal gesproken vult de Revuegroep Okkenbroek het vrijdagavondprogramma in de tent van het dorpsfeest in het eerste weekend van juli. Vorig jaar kon dat vanwege corona niet doorgaan en werden er wat Facebookfilmpjes gemaakt om het publiek tóch iets te bieden.

Dit jaar echter gooide de club het over een andere boeg. Er werd een route uitgezet door het dorp en in het bos naar een boerderij en weer terug via de kerk en de smederij. Het publiek liep de tocht afgelopen zondag in kleine groepjes en kon op de minst verwachte plekken verrassende optredens in kleine vorm bekijken.  Zo trof men in een woonwijk met doodlopende straten een burgemeester aan die de eerste Okkenbroekse rotonde kwam openen. En een glazenwasser, die bij de seniorenhuiskamer oog in oog kwam te staan met een dame van lichte zeden. Zangeressen in de smederij; dansgroepen op het schoolplein; film in de kerk met daarin nieuw-ingekomenen aan het woord; ooievaars-met-huwelijksperikelen op een nest in het bos; een quiz uit het pre-coronatijdperk onder de kapschuur; slapstick onder een carport; een Ma Flodder-type bij de bushalte die minstens zo mooi wilde zijn als het dametje naast haar; gewoon even een balletje gooien in de korfballen; een gevecht in een bar-in-Coronatijd, enz.

Geslaagd

Ondanks dat er een buitje regen viel, werd het een mooie dag en was het publiek enthousiast over deze alternatieve revue. Tot stand gekomen dankzij alle vrijwilligers en WijDeventer!