Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Succesvolle groene daken excursie op De Worp

Van de Afkoppelwerkgroep De Worp en Regenwaterambassadeurs: op 14 september organiseerden we een open tuinenmiddag. Drie bewoners van De Worp hadden hun tuin opengesteld en ontvingen zo’n dertig buren.

Dat werkte inspirerend. Een groen dak is niet alleen mooi, maar zorgt ook voor verkoeling, houdt het water langer vast, is goed voor insecten en zorgt voor een hogere opbrengst van zonnepanelen. ‘Het samen bekijken en bespreken van de voorbeelden leidt tot nieuwe ideeën voor de eigen situatie’, aldus een van de buren. Het blijft niet alleen bij kijken. Op 28 september lieten ongeveer twintig buren hun dak inspecteren. Op 12 oktober gingen de bewoners van de woningen waarvan de daken geschikt bleken te zijn enthousiast aan de slag. Met professionele begeleiding werden de daken vergroend.

Begeleiding

Natuur- en Milieueducatiecentrum Ulebelt begeleidde de inkoop van materialen en zorgde dat subsidies worden verkregen. We hebben daarbij gebruik gemaakt van de ervaringen die opgedaan zijn bij de Vogelslag in Colmschate. Deze activiteit is een buurtinitiatief met ondersteuning van gemeente Deventer, WijWorp, Ulebelt, Regenwaterambassadeurs, Waterschap Vallei en Veluwe en lokale hoveniers. Samen kom je verder.