Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

WijWorp - gesprek bij een houtvuurtje

Ruim vijftien bewoners, waaronder bestuursleden van Wijk- en Speeltuinvereniging de Hoven en werkers uit de wijk, voerden woensdagavond 5 april een mooi gesprek over De Worp.

Wat wordt er gemist, wat kan leuker of duurzamer en hoe wordt de toekomst voor de buurt gezien. Kun je als je ouder wordt hier blijven wonen? Er zijn zeker 10 ideeën ingediend om hier handen en voeten aan te geven, zoals een jamsessie in het Hovenhuus, aandacht voor ouderen die eenzaamheid ervaren, het plein voor de supermarkt opfrissen. Het gesprek begon bij bij een houtvuurtje en ging verder in het Hovenhuus met een drankje.

Kerngroep WijWorp

De uitnodiging voor deze avond kwam van de kerngroep van WijWorp. Deze groep bewoners geeft vorm aan de pilot ‘meer zeggenschap voor binnenstadsbuurten en de Hoven’ vanuit WijDeventer. Het doel van de pilot is om de afstand tussen bewoners met ideeën en de besluitvorming te verkleinen. Deze avond was een eerste stap. De ideeën worden verder uitgewerkt onder de vlag van WijWorp, met ondersteuning van de wijkmanager en leden van het sociaal team binnenstad/de Hoven.