Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Wandelpad over de dijk op de Worp

Het pad over de IJsseldijk aan de Worp is bijna klaar. Het is een van de mooie resultaten die voortkomen uit de werkzaamheden van de Werkgroep Waanders en alle betrokken initiatiefnemers die hun idee hebben uitgewerkt en ook uitvoeren.

Legaat

De Werkgroep Waanders is in 2014 van start gegaan als een groep zeer betrokken vrijwilligers bij het Worpplantsoen. De aanleiding voor de start van deze groep was het legaat dat de gemeente heeft ontvangen van de in 2013 overleden Willem Waanders. Hij heeft de erfenis van ruim € 120.000 nagelaten ‘ter verfraaiing van het Worpplantsoen’.

Ideeën ophalen en uitvoeren

De werkgroep zorgt voor een zeer zorgvuldig proces om deze erfenis goed te besteden. Nadat in 2015 vooral ideeën zijn opgehaald en er met vele betrokkenen een afweging is gemaakt, is het in 2016 het jaar van het uitvoeren van projecten. Dit wandelpad over de IJsseldijk is daar een prachtig voorbeeld van. Andere projecten zullen nog volgen.