Keizerslanden

Een overzicht van de taakgroepen. Als u op volledig artikel klikt, leest u de huidige stand van zaken.

Spring naar einde van Recente berichten

Ontmoetingsgroep

Wat willen ze bereiken?
Een buurtbewoner uit Soedan gaf aan dat hij behoefte had aan een plek voor ontmoeting.

Kinderen fotograferen Rollecatekwartier

Wat willen ze bereiken?
Veel ontwikkelingen in het Rollecatekwartier zowel bij de Buurtwerkplaats als bij de Rollecatetuin. Om die reden willen kinderen dit in beeld brengen.

Geveltuinen Dapperstraat

Wat willen ze bereiken?
Bewoners in de straat vonden dat de straat wel wat 'groener' mocht worden. Ze hebben hiervoor een plan gemaakt.

Wijkteamkids

Wat willen ze bereiken?
Leerlingen uit groep 6, 7 en 8 maken deel uit van de wijkteamkids. Zij willen activiteiten organiseren om de buurt leefbaarder te maken.

Keizerrijkfestival

Wat willen ze bereiken? In 2014 wordt het Keizerrijkfestival voor de 3e keer georganiseerd. Buurtbewoners zijn betrokken bij de voorbereidingen en tijdens de dag zelf. Ook talentvolle jongeren uit de wijk krijgen een plek op het podium.

Vrouwen-voor-elkaar

Wat willen ze bereiken? De vrouwengroep komt iedere dinsdagochtend bij elkaar en de naam vrouwen-voor-elkaar geeft aan waar zij voor staan. Ze maken gebruik van de ruimte bij Stichting Masohi en gaan een feest organiseren om buurtbewoners kennis te laten maken met hun culturen.

Uitbreiding activiteiten 3D-club

Wat willen ze bereiken? De 3D-kaartenclub in de Graaf Florishof is een groot succes. Zij willen nu hun activiteiten verder uitbreiden naar bakactiviteiten en het organiseren van een braderie.

Binnentuin hofje Noordrand

Wat willen ze bereiken? Bewoners hebben een plan gemaakt en gaan het hofje in de Noordrand samen onderhouden.

Groene Swaefkenstraat

Wat willen ze bereiken? Bewoners gaan samen met het Groenbedrijf 5 nieuwe bomen aanplanten en planten ook de boomspiegels (rondom de bomen) aan met de buren. Daarna nemen ze gezamenlijk het onderhoud van de boomspiegels over.

Herinrichten binnenpleintje Pr. Hendrikstraat

Wat willen ze bereiken? Buurtbewoners zijn plannen met elkaar aan het ontwikkelen hoe hun binnenpleintje er weer mooier uit kan zien en weer gebruikt wordt door de bewoners.

Buurtmmmoestuin

Wat willen ze bereiken? Al een aantal jaren bestaat de Mmmoestuin op de IJsselstreeklocatie. Ze willen graag uitbreiden.

Taalsalon

Wat willen ze bereiken? Een taalsalon waar buurtbewoners iedere dinsdagochtend tussen 09.30 en 11.30 uur de Nederlandse taal beter leren spreken en lezen.

Workshop taarten bakken

Wat willen ze bereiken? Een buurtbewoonster bakt de lekkerste taarten en wil dit ook aan andere mensen leren.

Ontmoetingscafé in het Oranjehuis

Wat willen ze bereiken? 1 keer per maand op zondagmiddag organiseren buurtbewoners een gezellige middag voor elkaar.

Natuurspeelplek omgeving Adelboldstraat

Wat willen ze bereiken? In de omgeving van de Adelboldstraat wonen in de appartementen veel gezinnen met kleine kinderen. De ouders willen graag een natuurspeelplek realiseren zodat de kinderen buiten kunnen spelen en ouders elkaar kunnen ontmoeten.

Tabletcursus senioren in het Oranjehuis

Wat willen ze bereiken? Buurtbewoners die goed met een tablet om kunnen gaan, willen hierover uitleg en instructie geven aan buurtbewoners zodat ook zij dit kunnen leren.

Spring naar begin van Recente berichten